28 november 15.30 De ammarillen heuren eins nog een volle maond in et duuster te staon, mar doe k dr eregister bij keek, dee blieken dat in de witten iene al een knoppe zat. Die is altied zo vorlik. Dat ik hebbe him alvast mar veur t locht haeld en nije grond en waeter geven. Hij gaot aanst as eerste bluuien!
  Ik stappe zo in de auto en dan zak even op vesite bij Saakje op e Harkema. Et is eins te lange leden dak daor veur de laeste keer west hebbe. We hebben ofpraot dak dr vanaovend ok een peer plakkies bolle kriegen zal.
  Hieronder een foto van gisteraovend die maekt is deur Lenus van der Broek. Ik bekieke mit grote andacht ien van de prachtige schilderijen van Johannes Mulders. Pieter hul gisteraovend een mooi verhael bij de eupening van de Johannes Mulders-tentoonstelling in De Kiekzael in Wolvege. Et volk was enthousiast over et verhael en de wondermooie tentoonstelling!


27 november 17.00 Chris, de tuunman, het vandemorgen de boel om huus henne weer netties maekt. Dr laggen overal oppers blad. Wat bin k bliede dak daor zels niet meer mit an de slag hoeve in de koolde. Wat is zoen tuunman een genot! Dit was de laeste keer van t jaor dat hij west het. In et vroege veurjaor komt hij weer!
  Vandemiddag bin k naor et Drentse Zuudwoolde west te vertellen. Ik moch optreden veur de historische kring van de bewoners van et Tonkenshuys. Een zekere heer Heite, omke van oonze vroegere burgemeester Remco Heite, hadde et volk daor op mien spoor zet en vandaor dak dr henne west hebbe. Et was een slim genoeglike middag. In de auto naor huus toe hek alvast een peer plakkies bolle eten, want ik moet zodaolik weer vot. In De Kiekzael in de biebeltheek van Wolvege wodt vanaovend de tentoonstelling eupend mit wark van keunstschilder en grafikus Johannes Mulders (1899-1989). Et wark komt uut de kollektie van Stichting Nobilis. Pieter zal vertellen over wark en leven van Mulders, die indertied op e Oosterstreek woonde. Et is van t jaor percies 35 jaor leden dat de grote Johannes Mulders-tentoonstelling in et Fries Museum in Liwwadden hullen wodde. Disse tentoonstelling in Wolvege duurt tot 10 jannewaori 2015. Gao al dat moois bekieken, volk! Mulders was een groot keunstener!


Naor de volgende bladziede - Naor de veurige bladziede