18 december Ė 15.30 Ė Ik zitte klaor veur de vesite. Freerk en Herman kommen hier zo. Ze hebben al tieden leden mien niíje roman Een vrouw van ivoor besteld en dat boek kommen ze persoonlik ophaelen. Ik zette ze dommiet eerst wat drinken en eigenbakte kruudkoeke veur, we gaon bi'jpraoten, en dan kriegen ze hier een maol waarm eten veurdat ze weerommereizen naor et vere DrentheÖ
  Et bin drokke daegenÖ Vandemorgen heík op íe fiets naor Berkoop west veur een vergeerdering van de Stichting Prop in et huus van keramist Peter Hiemstra. We bin biíjpraot over et boek van Peter dat ankem jaor uutkommen zal en dat Stichting Prop uutgeven zal. De titel of ondertitel van et boek wodt Al werkend bedenk ik de wereld. Et prachtig uutvoerde boek komt uut op 15 meie en bevat een overzicht van et wark van Peter. Op die dag is de anbieding van et eerste exemplaor biíj de eupening van een tentoonstelling mit niíj wark van Peter Hiemstra in Galerie Wildevuur in Hooghalen. Veur mar 25 euro kují dit jaor nog intekenen op dit prachtboek! Hieronder een ofbeelding van een al wat oolder beeld van Peter: Lux mundi (keramiek, vilt, hadstien).


17 december Ė 17.00 Ė Vandemorgen heík Jan Berend en Elly op vesite had. In juni kom ik een morgen biíj heur te wiespraoten, in december kommen ze biíj miíj. En dan bepraoten we de wereld en alle gemienschoppelike kunde even en biwwe weer hielemaole biíj wat de niíjgies anbelangt. Zoks is belangriek!
  Nao et eten bin ík vandemiddag op íe fietst stapt. Et is utermaote zaachte, de tempereturen lopen op. Ik daenke daík mit de kastdaegen wel weer in de kotte broek de Driewegsluus ommefietsen kan! Et is vanzels idioot, zok weer om disse tied van et jaor. Ik vien et wel lekker, mar we zullen mit mekeer nog van de bok dromen! In Berkoop heík vleis van de slaachter haeld. Weer thuus bin ík drekt in de keuken an de slag gaon. Ik hebbe alvast een grote panne gruuntesop mit ballegies en een ongetwiefeld heerlike ovendschottel toemaekt. Veur de eters die in de loop van morgenmiddag kommen!
  Hieronder een foto van vandemiddag. Dit gruweliks zag ik an de Opweg biíj miíj in et dŲrp. Wat moet disse voegel mal an zien aende kommen wezen. De wereld zit vol leed.


Naor de volgende bladziede - Naor de veurige bladziede