19 meert – 19.00 – We bin hier vandemorgen om half tiene in de auto stapt en naor Huusdunen bi’j Den Helder reden. Daor hewwe eerst waarme poeiermelk mit wat lekkers in een resteraant had mit uutzicht op de zee. We zaggen een marineschip uutveren. Doe hewwe Fort Kiekduun en et Noordzee Aquarium bekeken. Hiel mooi! An weerskaanten, boven en onder je... overal zwemmen vissen in dat Aquarium. En wat is dat fort groot! Et wodde bouwd in opdracht van keizer Napoleon Bonaparte. Die het d’r indertied ok west te kieken doe et klaor was. We hebben d’r een peer uren ommebeinseld. Et militaire gebruuk van et fort wodt overal zien laoten. In et resteraant hewwe nog een bakkien drinken had. Vervolgens biwwe van Den Helder over Julianadörp naor Callaansoge reden. Onderwegens zaggen prachtige velden mit bluuiende tietelrozen en hyacinten. In Callaansoge hwwe een lange straandkuier maekt. Et was prachtig, zunnig weer, dat ik hebbe zuver de braand in de kop kregen. In grand-kefé De Foyer in Callaansoge hewwe lekker waarm eten had. Een mooie dag! Hieronder twie foto’s van vandaege. Links: gezicht op Huusdunen mit de vuurtoren. Rechts: de karke van Callaansoge.


18 meert – 17.00 – Ik hebbe vandaege een brief beantwoord die ’k een peer daegen leden kreeg van een femilie uut Marum. De eerste regel van die brief is zo: Onze hartelijke dank voor de vele uren leesplezier, die we door Uw schrijftalent hebben beleefd. Ze schrieven dat ze in verschillende boekwinkels in de perveensie Grunningen perbeerd hebben om mien laeste roman Vroeger is veurgoed veurbi’j te kopen. Gieniene boekwinkel hadde et en ze weren dus ok nargens zo beleefd en bestel et veur die meensken. Ik hebbe et heur doe, nao een mailtien an mi’j, mar toestuurd. Ze schrieven dat ze de roman in iene goeze uutlezen hebben, krek as indertied De boot naor Valhöll, Een brogge van glas en Et geheim van de wiend. Et is mooi om zokke reakties te kriegen en ik schrieve dus altied uutgebreid weeromme.
  Vanaovend za’k naor et Centrum veur Prentkeunst op ’e Fochtel veur een bestuursvergeerdering van de Stichting Nobilis. En morgen... een hiele dag op ’e rittel!

Naor de veurige bladziede